Basilur černý čaj ochucený ovocem - čajová kniha, porcovaný, 56g - 32 porcí, Tea book.

88500
  • 1 z 3

Čtete rádi knihu? Nyní máte možnost mít speciální čajovou knihu, která Vám po otevření dá možnost uvařit si svůj oblíbený čaj, ještě předtím, než vezmete do ruky svou oblíbenou knihu. Černý a zelený čaj.


  • 251,30 Kč bez DPH
  • Skladem
289 Kč
Kategorie: ČAJ BASILUR
Hmotnost: 0.056 kg
 

4 druhy čaje v dárkovém knižním balení, Tea Book - dárková kazeta. 

Hmotnost: 56g (16x2g a 16x1,5g)

 

1. Strawberry & Kiwi (Jahoda a Kiwi):

Spojte přírodní ovoce, sladkou a lahodnou chuť jahody a jemnou esenci kiwi s jasným čajovým černým čajem a jemnými ovocnými vůněmi.

Složení: černý čaj, jablko (do 2%), aroma (jahoda, kiwi).

 

2. Raspberry & Roseship (Malina a Šípek):

Kombinace cejlonského černého čaje společně s chutí malin a šípku udělají perfektní zdravý nápoj, o kterém jste mohli snít.

Složení: černý čaj, šípek (do 2%), malinové aroma.

 

3. White Magic (Bílá kouzla):

Exotická směs mléčného zeleného čaje Oolong, "ošlehaného" tradiční starou metodou, která je doplněná nádhernou vůní a chutí.

Složení: polofermentovaný čaj Oolong, mléčné aroma.

 

4. Green Freshness (Zelená čerstvost):

Tento milostný nadšenec zdravého zeleného čaje je mistrovsky mísen s nádechem peprné máty, aby vám poskytl bohatou, smyslnou chuť.

Složení: zelený čaj, máta (do 2%).

 

 

 

 

NEJEN O ČAJI BASILUR

Sejdou se bílý, černý a zelený… Pokud čekáte nějakou košatou anekdotu o Donaldu Trumpovi, Willu Smithovi a vodníkovi Česílko, máme pro vás špatnou zprávu, pouze vyjmenováváme sortiment našich exkluzivních čajů značky Basilur.

Tento světově proslulý producent čaje se specializuje na pěstování oblíbeného nápoje na prosluněných cejlonských plantážích, které mu dávají nezaměnitelnou chuť a kvalitu.

 

Často se debatuje o tom, jak se má čaj vlastně připravovat. Zlatým pravidlem v gastronomii je, že nápoj může být pouze tak dobrý, jako jsou jeho ingredience. Z toho důvodu se doporučuje používat nechlorovanou vodu a dávat pozor na to, aby typ čaje odpovídal správné teplotě.

Právě teplota vody, v níž se směs louhuje (přičemž doporučená doba louhování je 2–5 minut), je velmi významným a rozhodujícím faktorem při tvorbě nápoje.

 

Říká se, že žena je jako čaj – nikdy nezjistíte, jaká je, dokud ji nepřivedete do varu. Ale zatímco u žen se jakékoliv vytáčení silně nedoporučuje, čaji svědčí vysoké otáčky, tedy přesněji teplotní stupně. Teplota vody je pro správné louhování, barvu a chuť čaje klíčová a jak již bylo předesláno, liší se dle druhu.

Bílé čaje se spokojí s příjemnými 70°C, zelené si libují při teplotě 80°C, čínské čaje Oolong vyžadují 90°C a na plných 100°C si potrpí čaje černé.

 

Čaj má sám o sobě mnoho pozitivních účinků na lidské tělo. Nejenom, že neobsahuje žádné tuky, kalorie, uhličitany ani sodík, ale jeho pravidelné pití přispívá k pevnosti kostí, zlepšuje střevní mikroflóru, chrání od bakteriálních a virových onemocnění a též zpomaluje stárnutí.

Čaj dále příznivě působí na buněčnou stavbu cév, čímž snižuje riziko srdečních onemocnění. Zrychlováním metabolismu pak čaj napomáhá i při hubnutí a prostřednictvím antioxidantů neutralizuje volné radikály v těle, čímž snižuje riziko vzniku rakoviny. Pozitivně se pití čaje projevuje i u diabetiků, neboť podporuje snižování krevního cukru a současně zvyšování aktivity inzulínu. V neposlední řadě pak jeho pravidelné pití může snížit riziko cévní mozkové příhody neboli mrtvice.

 

Po ne úplném, ale přesto vyčerpávajícím vyjmenování pozitivních účinků čaje se může zdát, že v něm má silného konkurenta i Superman. To by však byla mýlka. Oproti oblíbenému superhrdinovi čaj nemusí skrývat svou identitu, pochází z planety Země a hlavně nenosí trenýrky zvenčí na kalhotech.

 

Obrýlené emzáky ale stranou, skutečným hrdinou příběhu o historii čaje je osvícený čínský císař Šen Nung.

Ten podle starověké legendy vodu vždy před použitím převařoval, neboť správně věřil, že se takto pročistí.

Jednoho dne mu pak při práci na zahradě vítr navál do vody několik lístků z nedalekého keříku.

Císař si povšiml, že voda v hrnci změnila barvu a zavoněla. Pak už zbylo jen ochutnat…