Basilur kolekce černého čaje - čajová kniha - Tea Book, porcovaný v přebalu. 60g, 32 porcí

88501

Čtete rádi knihu? Nyní máte možnost mít speciální čajovou knihu, která Vám po otevření dá možnost uvařit si svůj oblíbený čaj, ještě předtím, než vezmete do ruky svou oblíbenou knihu.

Černý a zelený čaj.

  • 289 Kč 20 Kč –7 %
    233,91 Kč bez DPH
  • Skladem
269 Kč
Kategorie: Porcované s přebalem
Hmotnost: 0.06 kg
 

4 druhy čaje v dárkovém knižním balení, Tea Book - dárková kazeta. 

 

English Breafast:

Dopřejte si bohatý černý čaj, smíchaný s mlékem a cukrem, ve stylu tradičně spojeném s vydatnými anglickými snídaně.

Složení: černý čaj

 

Darjeeling: S jedinečnou vůní muškát je čaj Darjeeling často nazýván šampaňským čajů.

Unikátní černý čaj s vlastním charakterem.

Složení: černý čaj

 

Sencha:

Sencha zelený čaj se vyznačuje jemnou příjemnou vůní a bohatou žlutou barvou.

Po uvaření může být konzumován po celý den.

Složení: zelený čaj

 

4. Earl Grey:

Univerzální cejlonský černý čaj doplněný bergamotovou esencí

Vyprodukuje výraznou, lahodnou chuť, která zachovává původní vůně v taktu tohoto jemného čaje.

Složení: černý čaj, bergamotové aroma

 

Porcovaný s přebalem. Díky tomu, že je každý sáček čaje ve foliovém přebalu, uchovává si stále svoje typické aroma a chuť. Což je rozdíl oproti balení čajů bez přebalu, kdy jsou čaje zabaleny jen v papírové krabičce.

 

Hmotnost: 60g (24x2g a 8x1,5g)


Návod na přípravu: 1 sáček na šálek (max. 250ml), černý čaj zalijte vodou 100°C, louhujte 3-5 minut. Zelený čaj zalijte vodou 80°C a louhujte 2-3 minuty.

Země původu: Srí Lanka. 

 

 

NEJEN O ČAJI BASILUR

Sejdou se bílý, černý a zelený… Pokud čekáte nějakou košatou anekdotu o Donaldu Trumpovi, Willu Smithovi a vodníkovi Česílko, máme pro vás špatnou zprávu, pouze vyjmenováváme sortiment našich exkluzivních čajů značky Basilur.

Tento světově proslulý producent čaje se specializuje na pěstování oblíbeného nápoje na prosluněných cejlonských plantážích, které mu dávají nezaměnitelnou chuť a kvalitu.

 

Často se debatuje o tom, jak se má čaj vlastně připravovat. Zlatým pravidlem v gastronomii je, že nápoj může být pouze tak dobrý, jako jsou jeho ingredience. Z toho důvodu se doporučuje používat nechlorovanou vodu a dávat pozor na to, aby typ čaje odpovídal správné teplotě.

Právě teplota vody, v níž se směs louhuje (přičemž doporučená doba louhování je 2–5 minut), je velmi významným a rozhodujícím faktorem při tvorbě nápoje.

 

Říká se, že žena je jako čaj – nikdy nezjistíte, jaká je, dokud ji nepřivedete do varu. Ale zatímco u žen se jakékoliv vytáčení silně nedoporučuje, čaji svědčí vysoké otáčky, tedy přesněji teplotní stupně. Teplota vody je pro správné louhování, barvu a chuť čaje klíčová a jak již bylo předesláno, liší se dle druhu.

Bílé čaje se spokojí s příjemnými 70°C, zelené si libují při teplotě 80°C, čínské čaje Oolong vyžadují 90°C a na plných 100°C si potrpí čaje černé.

 

Čaj má sám o sobě mnoho pozitivních účinků na lidské tělo. Nejenom, že neobsahuje žádné tuky, kalorie, uhličitany ani sodík, ale jeho pravidelné pití přispívá k pevnosti kostí, zlepšuje střevní mikroflóru, chrání od bakteriálních a virových onemocnění a též zpomaluje stárnutí.

Čaj dále příznivě působí na buněčnou stavbu cév, čímž snižuje riziko srdečních onemocnění. Zrychlováním metabolismu pak čaj napomáhá i při hubnutí a prostřednictvím antioxidantů neutralizuje volné radikály v těle, čímž snižuje riziko vzniku rakoviny. Pozitivně se pití čaje projevuje i u diabetiků, neboť podporuje snižování krevního cukru a současně zvyšování aktivity inzulínu. V neposlední řadě pak jeho pravidelné pití může snížit riziko cévní mozkové příhody neboli mrtvice.

 

Po ne úplném, ale přesto vyčerpávajícím vyjmenování pozitivních účinků čaje se může zdát, že v něm má silného konkurenta i Superman. To by však byla mýlka. Oproti oblíbenému superhrdinovi čaj nemusí skrývat svou identitu, pochází z planety Země a hlavně nenosí trenýrky zvenčí na kalhotech.

 

Obrýlené emzáky ale stranou, skutečným hrdinou příběhu o historii čaje je osvícený čínský císař Šen Nung.

Ten podle starověké legendy vodu vždy před použitím převařoval, neboť správně věřil, že se takto pročistí.

Jednoho dne mu pak při práci na zahradě vítr navál do vody několik lístků z nedalekého keříku.

Císař si povšiml, že voda v hrnci změnila barvu a zavoněla. Pak už zbylo jen ochutnat…