Káva Valentini - Fénix 225g, 100% Arabica, zrnková

72100

Káva pro chvíle klidu, pohody i třeba jako dárek pro ty, na kterých Vám záleží. S touto kávou zažijete opravdu nevšední zážitek a hodíte za hlavu starosti všedních dnů.

 

Obdarujte touto kávou své přátelé a budete u nich na šálku kávy každý den.


  • 260 Kč bez DPH
  • Skladem
299 Kč
Kategorie: ZRNKOVÁ KÁVA VALENTINI
Hmotnost: 225 kg
 

Tato káva je 100% arabica - bourbon a pěstuje se v oblasti Apaneca Ilamatepec - San Salvador.

Jedná se o jedno druhovou Arabicu.

 

Zrnka této kávy dozrávají na sopečném pohoří Santa Ana Vulcano v nadmořské výšce 1250 m.n.m.

 

Díky přirozenému stínu ostatních rostliných kultur získává tato káva své specifické a výjimečné vlastnosti.

Při zpracovaní byla použita metoda Washed.

Zrnková káva.

 

Její plné tělo má lehkou příjemnou ovocnou aciditu a výraznou oříško-čokoládovou dochuť.

 

Vlastnosti:

 

TĚLO : //////
HOŘKOST : //////
KYSELOST : //////
PRAŽENí : //////
AROMA : //////

 

 

Doporučený způsob přípravy:

Kávu pomelte na jemné, až středně jemné mletí. V případě ručního mletí utáhněte šroub na mlýnku do střední polohy. Dle přípravy kávy - v espresso přístroji, v džezvě, při filtrované kávě atd.

 

Káva je vhodná pro všechny způsoby přípravy, podle toho, jaký způsob máte oblíbený, včetně přípravy kávy v džezvě nebo na přípravu filtrované kávy nebo silného italského espressa.

 

Naše osobní doporučení je použít tuto kávu na přípravu silného espressa.

 

Při přípravě například espressa doporučujeme například nahřát hrníčky, ideálně horkou vodou po dobu 2-3 minut. Dosáhnete tak neopakovatelného zážitku, na  kterém si pochutnáte nejen VY, ale i vaši přátelé, známí, rodina .....

Také doporučujeme použití šálků se silnější stěnou, ideálně velikosti do 50ml, tak, aby při přípravě espressa 25-35ml zůstal prostor pro "zakápnutí" mlékem pro ty, kteří trochu mléka v kávě mají rádi.

 

Příprava a pití kávy je tak trochu i obřad, společenská událost.

Zkuste si ji vychutnat tak, aby se pro VÁS stala také obřadem a zastavením se v dnešním, trošku zrychleném světě.

Jak připravit Latté